U bent hier : Home / Beeld en geluid / Films

Films

1996: Het interview: vraaggesprek met een bioloog

Interviewtechniek. In twee scènes wordt een interview van twee studenten met een bioloog gespeeld. In het eerste interview komen de meest voorkomende valkuilen aanbod: slechte introductie, vage vragen, jargon, slecht luisteren, niet tijdig interrumperen, meerdere vragen tegelijk stellen, slechte voorbereiding en een slechte afsluiting. In het tweede interview wordt getoond hoe het beter kan.

Regie, scenario: Martijn Vriesman, Jair Stein.

1996: wetenschap- en techniekweek - dagjournaal

Dagjournaal woensdag en donderdag. Opgenomen op woensdag 9 en donderdag 10 oktober 1996. Impressie van de wetenschap- en techniekweek 1996 op de VU. Deelnemende scholieren wordt gevraagd naar hun ervaringen.

Thema: Beweging.

1997: wetenschap- en techniekweek - dagjournaal

Opgenomen: 9 oktober 1997. Dagjournaal van de wetenschap- en techniekweek 1997. Een impressie van de dag met korte interviews.

Thema: Groot en klein.

1998: Buitenveldert 1958, 1998, 2008: de ontwikkeling van een stadswijk

Documentaire over de ontwikkeling van Buitenveldert, n.a.v. de tentoonstelling in het Exposorium van de VU. Piet Zanstra, architect van het eerste uur en de pioniers, de eerste bewoners wordt gevraagd naar hun ervaringen. Daarnaast komen thema's aan bod als: opzet van de wijk en groenvoorziening, de infrastructuur en verkeersafwikkeling, de geluidshindernormen, bewonersinitiatieven en het masterplan Zuid-as. Regie: Helene Fentener van Vlissingen; samenstelling: Hendriekje Bosma. View Description

1998: wetenschap- en techniekweek - woensdagjournaal

Opgenomen op woensdag 7 oktober 1998. Impressie van de wetenschap- en techniekweek 1998 op de VU. Deelnemende scholieren wordt gevraagd naar hun ervaringen.

Thema: Spanning.

1998: wetenschap- en techniekweek -donderdagjournaal

Opgenomen op donderdag 8 oktober 1998. Impressie van de wetenschap- en techniekweek 1998 op de VU. Deelnemende scholieren wordt gevraagd naar hun ervaringen.

Thema: Spanning.