U bent hier : Home / Beeld en geluid / Films

Films

1989: Economie aan de Vrije Universiteit

  Voorlichtingsprogramma (band-dia-serie) voor aankomende studenten. Aan de hand van een diaserie wordt een beeld geschetst over de opzet van de studie. Aan de orde komen, in de 1e fase, o.a. de introductiedagen van de faculteit en faculteitsverenigingen; het mentorenproject dat als doel heeft de doorstroming van de propedeuse studenten naar de doctoraalfase zonder problemen te laten verlopen; de verschillende afstudeerrichtingen en de stagemogelijkheden bij de overheid en het bedrijfsleven. In de 2e fase de opleididingsmogelijkheden zoals accountancy en controller e.d.p.-auditor. Verder wordt gesproken over het internationaal karakter van de studie d.m.v. uitwisselingsprogramma's; de voorbereiding op de toekomst.

1989: Impressie van de open dag van het VU-ziekenhuis

Compilatie van de reportages gemaakt tijdens de open dag van het VU-ziekenhuis [ter gelegenheid van 110-jarig bestaan VU?]

 

1989: Informatica aan de VU: meer dan een studie

 

Voorlichtingsprogramma. Aan de hand van het schrijven van een informatiefolder voor het VWO wordt een beeld geschetst van de studie Informatica aan de VU. Het eerste jaar lijkt veel op het VWO met veel toetsen, strakke studie- en practicabegeleiding door ouderejaars. Afstudeerprojecten of stages in binnen- en buiteland laten het internationale karakter van de studie aan de VU zien. In vergelijk met de informaticastudie aan de Technische Universiteiten is die aan de VU veel meer praktijkgericht. Er is echter meer dan alleen studeren: de studentenvereniging Storm met de Stormkamer waar naast een pilsje ook oude toetsen te koop zijn. Verder is Amsterdam gemakkelijk bereikbaar met zijn vele sociale en culturele mogelijkheden. 

 

1989: Kiosk 01-1989 Basis voor milieubeleid (IVM) en kort nieuws

In deze aflevering wordt een korte film getoond 'Basis voor milieubeleid', met daarin een overzicht van de aktiviteiten van het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) van de VU, gevolgd door kort nieuws.

 

1989: TV-VU 03-1989: Transsexualiteit

Gert J. Peelen in gesprek met professor Louis Gooren, de eerste hoogleraar in de transseksuologie ter wereld, professor Harry Kuitert, ethicus, en dominee Janine de Boer over transseksualiteit.

Verder in Kort nieuws: Karel Peters' benoeming tot bijzonder hoogleraar litteraire kritiek; benoeming Louis Gooren hoogleraar transseksualiteit; profossor Stol over de van Nijmegen in bruikleen gekregen kleitabletten met spijkerschrift.

 

1989: TV-VU 04-1989: De spreekkamer

Hoofdthema van deze uitzending is 'de spreekkamer', hierbij staat de communicatie tussen dokter en patiënt centraal. Verder aandacht voor het afscheid van prof. Greet Schenkeveld, hoogleraar in de Nederlandse letterkunde, het voedingsteam in het VU ziekenhuis en de uitvoering van het muziekstuk 'Het lied van de aarde'.