Op vrijdagmiddag 15 september 2023 organiseert het HDC Centre for Religious History, in samenwerking met de Stichting Zendingserfgoed, een bijzondere boekpresentatie in aanwezigheid van de auteur: de vooraanstaande Indonesische theoloog Andreas A. Yewangoe.

Dr. Yewangoe promoveerde in 1987 aan de Vrije Universiteit op het proefschrift: Theologia crucis in Asia: Asian Christian views on suffering in the face of overwhelming poverty and multifaceted religiosity in Asia. Deze studie heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van een interculturele theologie met aandacht voor dialoog, diversiteit en sociale rechtvaardigheid. Yewangoe zelf groeide uit tot een toonaangevend hoogleraar en kerkleider in Indonesië. Hij was voorzitter van de Indonesische Raad van Kerken en vervulde ook een functie als adviseur van de Indonesische regering in religieuze aangelegenheden.

Yewangoe schreef – bedoeld voor vrienden en kennissen – een terugblik op zijn leven, op zijn school- en op zijn latere studieperiode aan de Vrije Universiteit. Op initiatief van Stichting Zendingserfgoed is zijn verhaal in het Nederlands vertaald onder de titel: Een Kampongkind wordt Doctor. Mijn worsteling om te promoveren aan de VU. Het verheugt ons mee te delen dat Dr.  Yewangoe en zijn echtgenote zelf uit Indonesië naar Amsterdam komen om getuige te zijn van de presentatie.

De bijeenkomst vindt plaats om 14.30 uur in de kerkzaal van de VU, hoofdgebouw 16A (15e verdieping, trap op naar boven). Het woord zal onder meer worden gevoerd door prof. dr. Anton Wessels, emeritus hoogleraar godsdienstwetenschap bij de Faculteit Religie en Theologie en destijds co-promotor van Andreas Yewangoe. De toegang is gratis, maar wel verzoeken wij u zich aan te melden via een mail naar hdc@vu.nl.
Het boek zal deze middag verkrijgbaar zijn voor 15 euro en kan daarna besteld worden via de
website www.zendingserfgoed.nl.
Mede namens Huub Lems, voorzitter Stichting Zendingserfgoed, Fred van Lieburg, directeur HDC Centre for Religious History
Meer info op de website van het HDC Centre for Religious History.

P.S. Voor een toegankelijke inleiding op Yewangoe's werk door PThU-docent Gé Speelman, zie:
https://www.theologie.nl/indonesie-als-werkplaats-voor-interculturele-theologie/


Deel dit artikel