#

Op 12 november 2020 is het precies 100 jaar geleden dat Abraham Kuyper werd begraven op begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag. Om dit te markeren verschijnt de bundel Abraham Kuyper en de dood: Herdenken bij het graf van een theoloog, journalist, universiteitsstichter en staatsman, onder redactie van Ab Flipse (universiteitshistoricus VU) en Bert Lever (voorzitter Terebinth, Stichting voor Funerair Erfgoed)

In het Kuyper-jaar 2020 wordt Abraham Kuyper op tal van manieren herdacht, waarbij aandacht is voor allerlei aspecten van zijn leven en werk. Bij een herdenking een eeuw na zijn dood is het gepast ook in het bijzonder stil te staan bij zijn overlijden en teraardebestelling. In de bundel Abraham Kuyper en de dood, staat het einde van Kuypers veelbewogen leven centraal: zijn begrafenis en graf en de manier waarop hij werd en wordt herdacht. Ook wordt gekeken naar de manier waarop Kuyper gedurende zijn leven werd geconfronteerd met de dood.

Boekpresentatie en herdenkingsbijeenkomst zullen plaatsvinden op 12 november op begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag, waarbij namens een aantal organisaties een herdenkingswoord zal worden gesproken. [meer info volgt]

Vanwege de corona-restricties is er slechts ruimte voor een beperkt aantal gasten. Pers en andere geïnteresseerden, gelieve contact op te nemen met Ab Flipse a.c.flipse@vu.nl.

Deze activiteit is onderdeel van het Kuyperjaar van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Boekgegevens:
Ab Flipse en Bert Lever (red.), Abraham Kuyper en de dood: Herdenken bij het graf van een theoloog, journalist, universiteitsstichter en staatsman (Amstelveen: Eon Pers 2020 - een initiatief van de VU Amsterdam en Terebinth). Vanaf 12 november is het boek verkrijgbaar