Blog

Hier worden berichten gepost in de categorie├źn Geschiedenis, Evenementen en Nieuws.

BoumanEnLindeboom-thumb.jpg
30 mrt. 2016 11:26
Op 30 maart werd de vernieuwde Medische Bibliotheek in het VUmc officieel geopend onder een nieuwe naam: Bouman and Lindeboom Medical Library. Deze naam was de uitkomst van een prijsvraag onder studenten. Met de nieuwe naam worden twee grondleggers van de faculteit geneeskunde van de VU geëerd: Leendert Bouman en Lucas Lindeboom. Wie waren deze Bouman en Lindeboom?
03208-thumb.jpg
8 mrt. 2016 11:58
Op de VU-campus wordt momenteel veel verbouwd en gebouwd. Het Hoofdgebouw is de afgelopen jaren vernieuwd en nieuwe gebouwen worden uit de grond gestampt. Onlangs werd het nieuw O|2-laboratorium geopend. In de komende jaren zullen steeds meer bèta-wetenschappers, nu werkzaam in het W&N-gebouw, en medici daarin onderdak vinden. Het huidige W&N-gebouw zal op termijn, na ruim een halve eeuw dienst te hebben gedaan, worden gesloopt.
Herman-Bianchi-thumb.jpg
6 mrt. 2016 13:36
Op 30 december 2015 overleed de emeritus-hoogleraar criminologie Herman Bianchi op 91 jarige leeftijd. Bianchi studeerde Nederlands en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en rechten aan de Vrije Universiteit, waar hij in 1956 cum laude promoveerde. In 1958 werd hij aangesteld als lector in de juridische faculteit; van 1961 tot 1987 was hij hoogleraar. Onlangs werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden, waarop verschillende sprekers terugblikten op het leven en werk van Bianchi.